Nyheter

PORTUGAL: Digitalminister Mykhailo Fedorov viser frem en drone under en teknologikonferanse i Lisboa 3. november.

Ukraina vil utvikle droner til luftkamp

Ukraina jobber med å lage nye angrepsdroner, sier landets digitalminister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Droner har vært et viktig våpen i krigen i Ukraina. De blir brukt til både overvåkning og til å angripe mål på bakken. Neste skritt er droner som kan kjempe i luften mot andre droner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainas digitalminister Mykhailo Fedorov sier i et intervju med nyhetsbyrået AP at landet jobber med å utvikle droner som kan skyte ned andre droner i luften.

Russland bruker blant annet iranske Shahed-droner til å angripe mål i Ukraina.

Fedorov sier i intervjuet at Ukraina har kjøpt 1400 droner, og de fleste brukes til rekognosering.

– Nå som vi er mer eller mindre utstyrt med rekognoseringsdroner, er neste skritt angrepsdroner. Det vil være både droner som sprenges og droner som flyr opptil tre til ti kilometer og skyter mot mål, sier han.

Ukraina har jobbet med å utvikle droner siden Russland annekterte Krym i 2014. Nå varsler Fedorov flere oppdrag med angrepsdroner.

– Vi snakker om droner som vi utvikler i Ukraina. Det vil være det neste skrittet i teknologiutviklingen, sier ministeren.

Det har vært flere eksplosjoner på russiske militærbaser de siste ukene, og russiske myndigheter sier at de har skutt ned en drone på vei mot flybasen Engels. Ukraina har ikke bekreftet at de står bak angrepene.

Les også: Litauen kjøper Switchblade 600-droner

Powered by Labrador CMS