Nyheter

KYIV: Etter et russisk droneangrep går flyalarmen i hele Ukraina. På bildet tatt 25 januar går en ukrainsk soldat forbi en ødelagt russisk stridsvogn.
KYIV: Etter et russisk droneangrep går flyalarmen i hele Ukraina. På bildet tatt 25 januar går en ukrainsk soldat forbi en ødelagt russisk stridsvogn.

Droneangrep mot Kyiv i natt – flyalarmen går i hele Ukraina

15 av 24 droner var rettet mot hovedstaden under det russiske angrepet natt til torsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge det ukrainske forsvaret var droneangrepene hovedsakelig fokusert rundt sentrale regioner og hovedstaden Kyiv.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainsk luftvernsystem skjøt ned alle de 24 dronene, opplyser forsvaret torsdag morgen.

– Det er en stor fare for flere luft- og droneangrep over hele landet, heter det i uttalelsen.

Myndighetene i Kyiv sier at 15 av dronene var rettet mot hovedstaden, men at de ikke har forårsaket noen skader. De advarer også om flere angrep utover dagen.

Les også: Zelenskyj: – Hurtighet og volum er nøkkelen nå

Russisk offensiv i Donetsk

Øst i Ukraina trapper Russland opp kampen om byen Bakhmut i Donetsk. Ukrainske styrker er underlegne i både antall og våpen, melder regjeringen i Kyiv.

– Fienden trapper opp presset i sektorene Bakhmut og Vuhledar. I møte med deres overlegenhet i antall soldater og våpen i Donbas, har vi fordelen av en profesjonell militær ledelse og soldatenes mot, sier viseforsvarsminister Ganna Maljar i en kunngjøring onsdag kveld.

Russerne lider store tap

Ifølge Maljar har Russland satt inn et stort antall soldater og tatt i bruk store mengder våpen og utstyr i et forsøk på å bryte gjennom den ukrainske forsvarslinjen.

Hun hevder også at russerne lider betydelige tap, men at de ikke gir opp.

Ett av Russlands viktigste uttalte mål i Ukraina er full kontroll over Donetsk, som har russiskvennlige separatister har hatt delvis kontroll over siden 2014.

Powered by Labrador CMS