Nyheter

KAPRING: Et overvåkingsbilde viser den iranske nasjonalgardens fartøy Shahid Bazair som tauer en amerikansk sjødrone i internasjonalt farvann i Persiabukta.
KAPRING: Et overvåkingsbilde viser den iranske nasjonalgardens fartøy Shahid Bazair som tauer en amerikansk sjødrone i internasjonalt farvann i Persiabukta.

Iransk fartøy kapret amerikansk sjødrone

Den iranske Revolusjonsgarden kapret en amerikansk sjødrone i Persiabukta, men måtte gi slipp på den da et amerikansk marinefartøy og helikopter nærmet seg.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant ifølge den amerikanske marinen sted i internasjonalt farvann i Persiabukta mandag kveld. Et fartøy fra Revolusjonsgarden festet da en slepeline til dronen, som er utstyrt med kamera, radar og sensorer for overvåking.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Da den amerikanske marinen oppdaget hva som var i ferd med å skje, ble det slått full alarm. Et patruljefartøy og et helikopter tok opp jakten, kontaktet det iranske fartøyet og ga beskjed om at sjødronen var amerikansk, opplyser en talsmann for USAs 5. flåte.

Les også: Iran sier det er opp til USA om atomavtalen skal gjenopplives

Ifølge Timothy Hawkins fikk det iranske fartøyet klar beskjed om at USAs marine var beredt på å gjøre det som måtte være nødvendig for å få dronen tilbake.

Det hele løste seg på fredelig vis etter fire timer, da det iranske fartøyet kuttet slepelinen og forlot området.

Les også: Russlands krigføring skaper splittelse i Iran

Powered by Labrador CMS