Nyheter

ØDELEGGELSE: Bildet fra 2015 viser tre soldater fra PKK som går i en ødelagt gate i Irak.

Seks drept i droneangrep i Irak

Minst seks mennesker, tre av dem sivile, er drept i droneangrep rettet mot kurdiske opprørere nord i Irak, ifølge lokale myndigheter og PKK-geriljaen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokale tjenestemenn i den irakiske Kurdistan-regionen gir Tyrkia skylda for angrepet lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tyrkiske myndigheter har ikke kommentert påstandene. Den tyrkiske hæren gjennomfører jevnlig angrep i det nordlige Irak, der det terrorlistede kurdiske arbeiderpartiet PKK har baser og treningsleirer.

Dronene rammet i det fjellrike Chamchamal-distriktet vest for byen Suleimania og flyktningleiren Makhmur, ifølge lokale tjenestemenn.

Les også: Bloomberg: Dette er Tyrkias krav for Nato-utvidelse

— To tyrkiske droner angrep to ganger, sier ordfører Heimin Bahjat i landsbyen Agjalar.

— Den andre traff en pickup-bil. Fem personer ble drept, hvorav to sivile, sier Bahjat.

En kilde i helsevesenet bekrefter at to drepte sivile er brakt til sykehuset i Chamchamal. En PKK-talsmann sier at tre geriljasoldater ble hardt såret i det første angrepet.

— Da sivile løp for å hjelpe dem og ta dem til sykehus, ble de også rammet av droner. To sivile mistet livet sammen med de tre sårede geriljasoldatene, sier talsmannen til nyhetsbyrået AFP.

Les også: Erdogan snakket med Andersson, Niinistö og Stoltenberg

Senere på dagen ble et kjøretøy i Makhmur rammet av et droneangrep, opplyser flyktningleirens direktør Nechirvan Mahmoud. Han sier at én beboer ble drept.

Leiren, som huser kurdere som flyktet fra Tyrkia på 1990-tallet, har blitt angrepet en rekke ganger tidligere. Tyrkia hevder PKK rekrutterer krigere derfra.

Powered by Labrador CMS