Nyheter:

President Donald Trump har ikke tatt noe ansvar for stormingen av Kongressen, men oppfordrer alle amerikanere til å avstå fra vold og vandalisme.

Trump ber alle amerikanere avstå fra vold

President Donald Trump ber alle bidra til å roe ned situasjonen i USA og avstå fra vold og vandalisme.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– I lys av rapporter om flere demonstrasjoner oppfordrer jeg innstendig om at det må være INGEN vold, INGEN lovbrudd og INGEN vandalisme av noe slag, sier Trump i en skriftlig uttalelse.

– Det er ikke det jeg står for, og det er ikke det Amerika står for. Jeg ber ALLE amerikanere bidra til å dempe spenningen og roe gemyttene, heter det i uttalelsen.

Den ble også lest opp av kongressrepresentant Jim Jordan i Representantenes hus onsdag.

Trump kom med sitt budskap kort tid før representantene skulle avgjøre om Trump skal stilles for riksrett. Demokratene mener Trump oppildnet demonstrantene som i forrige uke stormet Kongressen.

To mennesker ble drept og tre andre mistet livet i opptøyene. De folkevalgte måtte gå i dekning, og seremonien der Joe Biden formelt ble utpekt som ny president, måtte avbrytes.

Nasjonalgarden på plass

Samtidig er det skal over 20.000 soldater fra nasjonalgarden ventes utplassert i Washington til innsettelsen av Joe Biden som president neste uke.

Flere kilder sier til CNN at det er bedt om opptil 30.000 soldater fra nasjonalgarden fra delstatene rundt hovedstaden. Men politisjefen i Washington, Robert Contee, sier at det trolig ikke er nødvendig med mer enn 20.000.

Støtter politiet

Nasjonalgarden er bedt om å støtte Kongressens eget politi og politiet i Washington for å sørge for sikkerhet rundt innsettelsen etter at flere tusen Trump-tilhengere stormet Kongressen i forrige uke.

Contee sier at han er bekymret for en alvorlig sikkerhetstrussel i forbindelse med innsettelsen og demonstrasjoner i forkant av den.

Powered by Labrador CMS