Nyheter

SIKKERHETSSTYRKER: Siden fjorårets militærkupp har det blitt demonstrert heftig i Sudan. Her fra Khartoum 7. februar

Demonstranter møtt med tåregass i Sudan

Sikkerhetsstyrkene i Sudan avfyrte søndag tåregass mot demonstranter som protesterte mot fjorårets militærkupp, samtidig som en FN-ekspert ankom landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tusenvis av demonstranter samlet seg søndag i Sudans hovedstad Khartoum, og flere holdt plakater med bilder av demonstranter som har blitt drept under protestene de siste månedene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: «Rosinbomberen» under luftbrua minnes i Berlin

Sikkerhetsstyrkene fyrte av tåregass og såret flere demonstranter, ifølge en AFP-korrespondent på stedet. Sykehuskilder opplyser at en mann ble skutt og drept.

Samtidig ankom FNs menneskerettighetsekspert Adama Dieng landet der hun skal være fram til torsdag. Dieng skal møte representanter for Sudans myndigheter, menneskerettighetsforkjempere og sivile organisasjoner.

Les også: Libanon har avdekket planer om IS-angrep

Siden kuppet i fjor har Sudan vært preget av demonstrasjoner og protester mot militærstyret. Minst 81 personer har blitt drept og hundrevis såret som følge av angrep mot demonstrasjonene, ifølge en uavhengig medisinsk gruppe.

Powered by Labrador CMS