Nyheter

BESØK: Israels utenriksminister Yair Lapid innleder tirsdag et to dager langt offisielt besøk i De forente arabiske emirater. Bildet er tatt da han var i Roma i helgen.
BESØK: Israels utenriksminister Yair Lapid innleder tirsdag et to dager langt offisielt besøk i De forente arabiske emirater. Bildet er tatt da han var i Roma i helgen.

Israels utenriksminister på historisk besøk til Emiratene

Israels utenriksminister Yair Lapid har lagt ut på det første offisielle israelske besøket til De forente arabiske emirater noensinne.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Yair Lapid postet tirsdag et bilde av seg på Twitter fra innsiden av et fly der han skrev at han skulle på et «historisk besøk» til De forente arabiske emirater.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Israelske ministre har tidligere besøkt Emiratene, men aldri på et offisielt besøk.

Siden Israel og Emiratene normaliserte forbindelsene i fjor høst, mens Donald Trump var president, har de to statene inngått avtaler om blant annet turisme, luftfart og finans.

Les også: Biden lover at han ikke vil la Iran få atomvåpen

I løpet av besøket skal Lapid blant annet innvie den israelske ambassaden i Abu Dhabi og konsulatet i Dubai.

– Den israelske delegasjonen skal lander sent på morgenen i Abu Dhabi og vil bli mottatt av økonomiministeren ved utenriksdepartementet, heter det i en uttalelse fra Israels utenriksdepartement.

Normaliseringsavtalene mellom Israel og Emiratene, men også Bahrain, Marokko og Sudan, har blitt fordømt av palestinerne. De mener det bryter med tanken om at Den arabiske liga ikke bør ha relasjoner med Israel før det er inngått fred med palestinerne.

Powered by Labrador CMS