Nyheter:

DANMARK: Landet har vært utsatt for flere terrorhandlinger. Nå er en nordmann tiltalt for å deltatt i planleggingen av et angrep.
DANMARK: Landet har vært utsatt for flere terrorhandlinger. Nå er en nordmann tiltalt for å deltatt i planleggingen av et angrep.

NRK: Telemarking tiltalt for forsøk på medvirkning til terror

En 24 år gammel mann fra Telemark er tiltalt for forsøk på medvirkning til terrorhandlinger i Danmark og London.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge NRK er han også tiltalt for deltakelse i terrororganisasjonen IS.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er tatt ut en tiltale mot en person for tre forsøk på medvirkning til terror, sier statsadvokat Geir Evanger.

Ifølge Evanger skal det ha vært planlagt et terrormål i London, som ble avverget av britisk politi. Et angrep i Danmark skal også ha vært planlagt.

Den tiltalte har blant annet delt oppskrifter på hvordan Molotov Coctails og brannbomber skulle lages og brukes. I tillegg medvirket han til at det ble produsert en film som skulle spres på sosiale medier for å få «brødre» til å komme til Danmark for å utføre voldelig Jihad.

Han delte også en tekst hvor det blant annet fremgikk at de som ikke får reist for å delta i Jihad kan angripe og terrorisere vantro i deres hjemland, skriver statsadvokat Geir Evanger i tiltalen.

Rettssaken finner sted i Oslo tingrett 18. mai til 15. juni.

Powered by Labrador CMS