Nyheter

DIPLOMATI: Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod er mandag på plass i Kyiv, hvor danskene nå vil gjenåpne ambassaden. Foto: Nils Meilvang, Ritzau, NTB
DIPLOMATI: Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod er mandag på plass i Kyiv, hvor danskene nå vil gjenåpne ambassaden. Foto: Nils Meilvang, Ritzau, NTB

Danmark gjenåpner ambassaden i Kyiv

Blir det første nordiske landet som gjenåpnet sin ambassade med en ambassadør i Ukrainas hovedstad.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Danske myndigheter gjenåpner ambassaden i Kyiv, få dager etter luftangrep mot byen. Flere andre vestlige land har gjort det samme. USA planlegger også gjenåpning i Kyiv.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Kyiv er et helt annet sted nå enn i starten av krigen. Det betyr også at vi kan være en direkte støtte og ha en direkte samarbeid ved å ha vår ambassade og ambassadør i hjertet av den ukrainske hovedstaden, sier utenriksminister Jeppe Kofod, som mandag er på plass i Kyiv.

Det er mange uker siden russiske styrker forlot Kyiv-området og den nordlige delen av Ukraina. Men Russland gjennomfører stadig nye luftangrep, senest i forrige uke da FN-sjef António Guterres var på besøk i byen.

Kofod advarer om at det fortsatt er risikabelt å være i Ukraina.

– Det er ingen normal situasjon. Vi fraråder alle reiser til landet, og det er fremdeles en voldsom krig, sier Kofod.

Powered by Labrador CMS