Nyheter

– Det Taiwan har bruk for nå, er vår støtte. Det er vi nødt til å holde fast ved, sier utenrikspolitisk talsperson Michael Aastrup Jensen.
– Det Taiwan har bruk for nå, er vår støtte. Det er vi nødt til å holde fast ved, sier utenrikspolitisk talsperson Michael Aastrup Jensen.

Danske politikere sier seg klare til Taiwan-reise

Danske folkevalgte fra seks partier sier at de er klare til å reise til Taiwan etter at et valg som ventes å finne sted i høst, er gjennomført.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Folketingspolitikere fra Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, Enhedslisten, De Radikale og Danmarksdemokraterne melder seg klare til å støtte at en delegasjon danske politikere besøker øya, skriver Politiken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det Taiwan har bruk for nå, er vår støtte. Det er vi nødt til å holde fast ved. Selvfølgelig må ikke Taiwan isoleres på den måten Kina ønsker. Det må de ikke få lov til å lykkes med, sier utenrikspolitisk talsperson Michael Aastrup Jensen i Venstre til avisa.

Han forteller til Politiken at en gruppe politikere allerede planlegger en tur til Taiwan i høst. Fra De Radikale, ett av regjeringens støttepartier, heter det at man er åpne for å reise til Taiwan om turen er relevant og gjøres på godt grunnlag.

Fra Enhedslisten, som også er støtteparti, heter det at Folketinget alltid må besøke områder med høy spenning for å innhente informasjon, også Taiwan.

Utenriksminister Jeppe Kofod skriver i en epost til avisa at han ikke planlegger å besøke Taiwan, men at han ikke vil blande seg inn i hva andre gjør.

Den siste tiden har spenningen økt mellom Taiwan og Kina, som anser den selvstyrte øya som kinesisk territorium. Beijing har reagert med harme på at flere amerikanske folkevalgte, blant dem kongresslederen Nancy Pelosi, har besøkt øya.

Besøkene fikk Kina til å gjennomføre militærøvelser der det blant annet ble skutt missiler mot havområdet rundt Taiwan. Øvelsen var ment å avskrekke både Taiwan og USA.

Onsdag kunngjorde også USA at de vil innlede formelle handelssamtaler med Taiwan i høst, for første gang noensinne.

Powered by Labrador CMS