Nyheter:

SYRIA: To av dem er siktet for å ha reist til Syria sommeren 2014, der de skal ha sluttet seg til IS.

Seks pågrepet i dansk terrorsak

Seks menn er pågrepet i en terrorsak i Danmark. De er siktet for finansiering og tilknytning til ekstremistgruppen IS, opplyser Østjyllands politi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De pågrepne er mellom 27 og 35 år gamle. Fire av dem er pågrepet i Aarhus-området og to i København, heter det i en pressemelding. Pågripelsen skjedde etter samarbeid mellom Østjyllands politi, Politiets Efterretningstjeneste (PET) og København-politiet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

To av dem er siktet for å ha reist til Syria sommeren 2014, der de skal ha sluttet seg til IS. Den ene, en 29 år gammel mann, beskyldes for å ha forsøkt å reist tilbake til Syria våren 2015, også denne gangen for å slutte seg til terrorgruppen.

Fem av de seks er siktet for finansiering av terror. Den tidligere nevnte 29-åringen skal ha sendt penger til IS fra 2013 til 2017, mens han befant seg i Aarhus. Politiet mener han har brukt de andre i saken til mellommenn, som på oppfordring fra ham har sendt penger til personer med tilknytning til IS.

Fem av de seks blir framstilt for varetektsfengsling i Aarhus tirsdag klokka 15. Påtalemyndigheten har begjært lukkede dører.

Les også: Britiske MI6 har begynt med «grønn spionasje»

Powered by Labrador CMS