Nyheter:

Lossing av C-130J Hercules på Jan Mayen. Bildet er tatt i en annen anledning.

Bjørg Kathrine Batalden (57) og Robin Karlsen (31) omkom på Jan Mayen

Politiet har gått ut med navnene på de to som omkom i snøskredet på Jan Mayen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har nå frigitt navnene til de omkomne etter snøskredet på Jan Mayen lørdag ettermiddag.

De to som omkom var Robin Karlsen (31) år fra Nordland, som jobbet som ingeniør på Jan Mayen, og Bjørg Kathrine Batalden (57) år fra Vestland, som jobbet som avdelingssykepleier. Begge var sivilt ansatte i Forsvaret. Navnene frigis i samråd med de pårørende.

Nødetatene fikk melding fra Hovedredningssentralen Nord-Norge klokken 16.50 lørdag ettermiddag om at det var gått et snøskred i Borgdalen vestsiden av øya. Da var det tre timer siden skredet gikk.

Tre tatt

– Skredet gikk 13.45 i går. Tre ble tatt og en kom seg ut, forteller kommunikasjonssjef i Cyberforsvaret Knut Helge Grandhagen.

Han forteller at vedkommende som kom seg ut, hadde vært i skredet i to timer før han kom seg ut. Vedkommende fikk deretter varslet og det ble iverksatt redning. Rundt klokken 17.20, ble de to savnede funnet.

De to ble bekreftet omkommet klokken 19 lørdag. Personen som klarte å ta seg ut av skredet, er lettere skadet.

Klargjør flystripe

Såframt været tillater det skal de to omkomne hentes ut i løpet av mandagen.

– Vi har fått melding om de har begynt arbeidet på Jan Mayen for å kunne ta imot flyet, sier talsperson Knut Grandhagen i Cyberforsvaret til Forsvarets forum søndag kveld. Deretter er de nødt til å fortsette arbeidet for å holde flystripen åpen.

Ifølge Yr.no skal det snø både søndag kveld og mandag.

Forsvaret tar sikte på at det er mulig å komme opp til øya på mandag. Flyet skal ha med seg bårene med de to omkomne tilbake.

Om flyet av typen C-130J Hercules kan lande på Jan Mayen er avhengig av været, som kan være krevende på det avsidesliggende øya i januar og februar. Det er flere forhold knyttet til flysikkerhet som må ivaretas.

Dessuten må flyet både lande og ta av i dagslys. Ifølge værnettstedet accuweather har Jan Mayen for tiden omtrent fire timers dagslys, mellom 11.47 og 15.53.

Powered by Labrador CMS