Nyheter

UNGDOM: Det norske hackerlandslaget består av ungdom mellom alderen 16-25.

Norsk lag på vei til hacke-EM

Mange av deltakerne er interessante med tanke på rekruttering for både offentlig og privat sektor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske hackerlandslaget består av 10 utøvere mellom alderen 16-25. Disse skal nå reise til Wien for å konkurrere i hacke-EM også kjent som European Cyber Security Challenge (ECSC). Konkurransen består av mange ulike oppgaver, melder Digi.no.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Vi har sett at flere av de som har vært med oss tidligere, har blitt rekruttert til både offentlig og privat sektor og jobber med sikkerhet i mange forskjellige typer virksomheter — også flere som ikke har noen formell utdanning i cybersikkerhet, forteller Espen Torseth, seniorrådgiver på Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU.

Les også: Forsvaret satser betydelig på digital sikkerhet

— Vi har et samarbeid med NTNU på Gjøvik, sier kommunikasjonssjef i Cyberforsvaret, Knut Grandhagen

Han forteller at de kan få rapporter på det som er av interesse i etterkant av konkurransen dersom de vil ha det og at folk fra Cyberforsvaret har tidligere selv deltatt, men at i år er de fleste mer opptatt med andre ting med tanke på sikkerhetssituasjonen i Europa.

Powered by Labrador CMS