Nyheter:

GRENSEN: Venzuelanere krysser Arauca-elven for å nå Columbia. Nå skal flere soldater være drept ved grensen.

Venezuelanske soldater drept i sammenstøt på grensen til Colombia

Åtte soldater fra Venezuela er de siste to ukene drept i kamper mot væpnede grupper på grensen mot Colombia, ifølge forsvarsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg har over 30 blitt såret, sa Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino i en tale sendt på landets statlige TV-kanal. Han la til at ni «terrorister» var drept.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldatene har deltatt i en offensiv mot væpnede grupper fra nabolandet Colombia i delstaten Apure vest i landet siden 21. mars. Kamphandlingene har sendt flere tusen sivile på flukt mot Colombia.

Les også: Tissing i felt gjør at Lone må skrelle av seks lag tøy i 20 minus.

President Nicolás Maduro hevder gruppene er tilknyttet den colombianske hæren og regjeringen til Ivan Duque og at det er plassert ut antipersonellminer på venezuelansk territorium. Mauro har bedt FN om «umiddelbar hjelp» til minerydding.

Forsvarsminister Padrino sier 16 eksplosive innretninger er desarmert nær byen La Victoria i Apure. I tillegg er mer enn 30 pågrepet og det er gjort beslag av våpen, eksplosiver og narkotika, ifølge venezuelanske myndigheter.

Landet har ikke navngitt gruppene, annet enn å kalle dem terrorister og knytte dem til narkotikatrafikk og til president Duque. Maduro har tidligere sagt at de kan være utbrytere fra den tidligere opprørsgruppen Farc.

Den diplomatiske kontakten mellom landene har vært ikke-eksisterende siden Colombia anerkjente opposisjonsleder Juan Guaidó som Venezuelas midlertidig president i 2019.

Bogota har lenge anklaget myndigheten i Caracas for å skjule medlemmer av Farc og ELN, noe Maduro benekter.

Powered by Labrador CMS