Nyheter

PRESIDENT: Åtte soldater fra Venezuela ble nylig reddet fra væpnende grupper. Venezuelas president Nicolás Maduro (bildet) utelukker ikke at de kan ha blitt fanget av en utbrytere fra Farc-geriljaen.

Åtte venezuelanske soldater reddet fra væpnede grupper

Åtte soldater som ble kidnappet av væpnede grupper som operer i grensetraktene mellom Venezuela og Colombia, er reddet, ifølge venezuelanske myndigheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– De åtte soldatene ble kidnappet av illegale og væpnede grupper fra Colombia og ble reddet i en militær operasjon, opplyser forsvarsdepartementet i Venezuela.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldatene ble angrepet og tatt til fange 23. april i La Capilla i delstaten Apure. De får nå helsetilsyn i hovedstaden Caracas, opplyser en NGO.

Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino López sa i midten av mai at de hadde fått bevis på at soldatene var i live.

Venezuela peker ikke ut hvilke grupper som de mener står bak uroen, ut over at de omtales som «terrorister». Venezuela har tidligere også satt gruppene i forbindelse med narkotikasmugling eller Colombias president Ivan Duque.

Sikkerhetskilder i Colombia har opplyst at det etter all sannsynlighet dreier seg om utbrytere fra den nå oppløste Farc-geriljaen. Venezuelas president Nicolás Maduro har innrømmet at dette er mulig.

Det har vært sammenstøt i grenseområdene mellom landene i om lag to måneder, og flere tusen sivile har flyktet til Colombia som følge av kampene.

Les også: Amerikansk marinefartøy kommer til Oslo

Powered by Labrador CMS