Nyheter

UENIGHETER: Colombias forsvarsminister Diego Molano sier landet har uenigheter med Iran og at Hizbollah har tilstedeværelse i Colombia.

Colombianske myndigheter: Hizbollah er til stede i landet

Den proiranske sjiamilitsen Hizbollah har begynt å operere i Colombia og overvåkes av landets myndigheter, ifølge den colombianske forsvarsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– For to måneder siden måtte vi håndtere en situasjon der vi måtte pågripe og utvise to kriminelle som skulle begå en forbrytelse i Colombia på oppdrag fra Hizbollah, sier forsvarsminister Diego Molano i et intervju med avisa El Tiempo.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Molano kommer ikke med ytterligere opplysninger, men avisa siterer colombianske etterretningskilder på at den libanesiske bevegelsen spionerer på amerikanske og israelske forretningsfolk i landet. Colombia har mange innbyggere med libanesisk bakgrunn.

Tidligere er det blitt rapportert at Hizbollah har en tilstedeværelse i Venezuela og andre latinamerikanske land. Molano mener det er en risiko ved at gruppa er i nabolandet Venezuela, og forbindelsene de måtte ha til narkotikahandel og terrorgrupper. Colombia har flere ganger anklaget Venezuela for å gi beskyttelse og støtte til geriljagrupper som kjemper mot colombianske myndigheter. Forholdet mellom landene er anspent.

I forrige uke var Molano med president Ivan Duque på statsbesøk i Israel. Da uttalte han at de to landene har «en felles fiende i Iran og Hizbollah,» men søndag valgte han å trekke uttalelsene tilbake.

– Colombia bruker ikke ordet fiende mot andre land, men det betyr ikke at ikke vi har store uenigheter med Iran, sa han.

Powered by Labrador CMS