Nyheter

PÅ PLASS: Britiske beltevogner ankommer Sørreisa fra skipet "Hurst Point". Herifra skal de delta på Nato-øvelsen Cold Response i mars.

Sørreisa blir UK Royal Marines hovedbase under Cold Response

I fire måneder, fra januar til april, skal UK Royal Marines ha hovedbasen sin i Sørreisa, i forbindelse med vinterøvelsen Cold Response.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommunen har samarbeidet med Øyjordneset Industripark og jobbet med å legge til rette for at Forsvaret skal ha mulighet til å danne et amfibietreningssenter for sine allierte, på den kommunale kaien.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Arbeidet har gitt resultater, og denne vinteren vil UK Royal Marines, legge sin vintertrening til havnebassenget i Sørreisa, skriver kommunen på nettsiden sin.

Britene skal bruke kaien som hovedbase opp mot Cold Response 2022. Herifra har de kort vei til øvingsfeltene, det er dypvannskai og tilgang til store lokaler. Det blir skrevet på Sørreisa kommune sin nettside at det er bakgrunnen for at UK Royal Marines valgte nettopp Sørreisa som hovedbase.

I tillegg vil de 70 soldatene overnatte på Sørreisa hotell og Furøy Fishing Camp til midten av mars.

– Dette vil skape en masse ringvirkninger i lokalsamfunnet og for våre overnattings- og turistbedrifter, sier ordfører Jan-Eirik Nordahl i Sørreisa i pressemeldingen.

Før avreise ble det også lagt frem en smittevernplan av britene, som tar sine forhåndsregler før de ankommer og under hele oppholdet i Sørreisa. I tillegg følges smittesituasjonen opp med ukentlige møter mellom statsforvalterne, ordførere, kommunesmitteleger, Hæren og Heimevernet.

Powered by Labrador CMS