Nyheter

ULYKKESSTEDET: Snøscootere står parkert ved en av veiene opp til Gråtådalen i Beiarn i Nordland, i nærheten av stedet der et amerikansk militærfly av typen V-22 Osprey med et mannskap på fire styrtet fredag kveld. Nå er det bekreftet at det amerikanske forsvaret vil overta etterforskningen av ulykken.

USA overtar etterforskningen av flyulykken i Beiarn

Havarikommisjonen opplyser at det amerikanske forsvaret vil overta ansvaret for etterforskningen av flyulykken i Beiarn fredag. Fire amerikanske soldater omkom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vil overlevere ansvaret for etterforskningen til det amerikanske forsvaret så snart vi har fått avklart alle formaliteter, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen for luftfart i Havarikommisjonen til Dagbladet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Havarikommisjonen har ikke har vært på havaristedet siden søndag, da undersøkelsesgruppa til amerikanerne ikke ankom Norge før i går.

Været gjør at det antakelig ikke vil bli mulig å gå inn til ulykkesstedet før torsdag.

Det var fredag ettermiddag at et fly av typen V-22B Osprey gikk ned i Gråtådalen i Beiarn kommune. Fire amerikanske soldater omkom i ulykken. Amerikanerne deltok i den norske militærøvelsen Cold Response.

Havarikommisjonen gikk inn i området søndag og begynte da med å dokumentere åstedet. Den svarte boksen er også funnet.

Les også: Osprey V-22 har fått en høy prislapp.

Powered by Labrador CMS