Nyheter

DØMT: Tidligere CIA-dataingeniør Joshua Schulte (i midten av tegningen) er kjent skyldig i det som omtales som det største tyveriet av hemmeligstemplet informasjon i CIAs historie.

Tidligere CIA-ansatt dømt for tyveri av hemmeligstemplet informasjon

En tidligere dataingeniør i CIA er kjent skyldig i det som i tiltalen beskrives som det største tyveriet av hemmeligstemplet informasjon i CIAs historie.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Joshua Shulte valgte å forsvare seg selv i den føderale rettssaken i New York. Han fortalte juryen under sluttprosedyren at CIA og FBI gjorde ham til syndebukk for den pinlige offentliggjøringen av en rekke CIA-hemmeligheter gjennom WikiLeaks i 2017.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Onsdag lese dommer Jesse M. Furman opp juryens avgjørelse der 33 år gamle Schulte kjennes skyldig på ni punkter. Opprinnelig gikk saken for retten i 2020, men juryen klarte ikke å bli enig om de mest alvorlige tiltalepunktene. Dermed ble det ny rettssak. Schulte ble pågrepet i 2018 og har siden sittet varetektsfengslet.

En dato for straffutmåling er ennå ikke satt, ettersom Schulte skal stilles for retten i en annen sak der han er tiltalt for blant annet besittelse av overgrepsbilder av barn. Han erkjenner ikke straffskyld i denne saken.

Powered by Labrador CMS