Nyheter

ABSURD: Canadian finansminister Chrystia Freeland (til høyre), her sammen med USAs finansminister Janet Yelle, mener at Russlands deltakelse på G20-møtet var absurd. Bildet er tatt den 20. juni 2022.

Canada kaller Russlands tilstedeværelse på G20-møtet absurd

Chrystia Freeland sier at Russlands tilstedeværelse på møtet med G20s finansministre som ble overskygget av krigen i Ukraina, var absurd.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av de to dagene møtet varte, søkte finansministrene etter løsninger på mat- og energikrisene i verden, samtidig som de anklaget russerne for å forverre problemene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Å invitere Russland til møtet var som å invitere en pyroman til et møte med brannmenn, sier finansminister Chrystia Freeland.

– Det er fordi Russland er direkte og ene og alene ansvarlig for den ulovlige invasjonen av Ukraina og invasjonens konsekvenser, som vi alle føler, sier hun.

Hun sa at Russlands deltakelse var upassende og absurd, og at de russiske teknokratene som arbeider for å finansiere krigen, er like skyldige som generalene som angriper Ukraina på slagmarken.

Powered by Labrador CMS