Nyheter

BRANT: Et større område ved Ramsund brant tidligere denne uken.

Lyng- og gressbrann på Forsvarets område i Ramsund

Tirsdag kveld fikk Tjeldsund brann og redning, Sivilforsvaret og Forsvaret kontroll på en større lyng- og gressbrann.

Publisert Sist oppdatert

Brannen i terrenget på Forsvarets områder i Innerdalen i Ramsund startet mandag, melder avisen. Innledningsvis forsøkte Forsvaret å håndtere den selv, men måtte be om bistand fra sivile mannskaper tirsdag, opplyser brannsjef Ove Frantzen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Overordnet vakt Just B. Glomsås ved Harstad brann- og redningstjeneste oppsummerer de hektiske timene slik overfor iHarstad:

– Mandag startet brannen nederst i Innerdalen på Forsvarets øvingsfelt i Ramsund. Hva som startet brannen er fortsatt ikke kjent, men mannskaper fra Forsvaret i Ramsund forsøkte utover ettermiddagen, kvelden og natta å få kontroll på brannen. Dette klarte de ikke, og tirsdag ettermiddag kom det en henvendelse fra Forsvaret der de lurte på om Harstad brann- og redningstjeneste kunne bistå med å organisere innsats i området.

Et brannmannskap på 18 og et 20-talls soldater jobbet i timesvis for å få kontroll over brannen i et krevende terreng, og fikk kontroll ved 23-tiden tirsdag, ifølge brannsjef Frantzen.

– Området som brant har vi anslått til å være på 20-30 mål, sier han.

Slokkeinnsatsen var ekstra utfordrende fordi det mest sannsynlig var «blindgjengere», udetonert ammunisjon, i området. Det er en sikkerhetssone på 150 meter ved detonasjon av slike. Deler av slokkingen i det farlige området ble gjort med vanndropp fra helikopter.

Frantzen advarer om stor skogbrannfare for tiden og det generelle forbudet mot å gjøre opp ild.

Powered by Labrador CMS