Nyheter

AMMUNISJON: En hjelm fylt med skarp ammunisjon til AG3 håndvåpen på Hjerkinn skytefelt. Bildet har ingen sammenheng med ammunisjonen politiet fant i Troms 27. juli 2022.

Fant sporlys og panserbrytende ammunisjon etter brann i Troms

Etter at det brant i et uthus fant politiet ulovlig oppbevarte våpen og rundt 2000 skudd. Nå er det opprettet sak mot en mann i 70-årene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det dreier seg om ammunisjon av forskjellig kaliber, blant annet betydelige mengder 7,62 og 5,56, som er kaliber for standard militær ammunisjon, sier politiadvokat ved Troms politidistrikt Martha Mürer Bakken til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Troms politidistrikt skrev på Twitter onsdag 27. juli klokken 21.02 at politiet har funnet store mengder ammunisjon og ulovlig oppbevarte våpen, i forbindelse med en brann i et uthus i Sørbotn.

Les også: Minedykkerkommandoen rykker ut til granat på gjenvinningsstasjon

Politiadvokat Bakken opplyser at politiet har funnet rundt 2000 skudd.

– Mye av ammunisjonen er beltet, og det er både sporlys og panserbrytende ammunisjon blant dette, sier hun.

Våpnene og ammunisjonen er beslaglagt, og det er opprettet sak mot en mann i 70-årene.

Ifølge politiadvokat Bakken er det ikke avklart om siktede eier eller har tilgang til våpen som er kompatibel med all ammunisjonen. Dette vil bli avklart gjennom den videre etterforskningen.

– Den siktede har gitt en foreløpig forklaring på når og hvordan han har fått tak i ammunisjonen, men det er for tidlig å trekke noen konklusjoner rundt dette, sier Bakken.

Les også: Foreslår at HV-personell kan oppbevare våpen og ammunisjon hjemme

Hun opplyser at det ikke er avklart hvilken tilknytning mannen i 70 -årene har eller har hatt til Forsvaret. Også dette vil bli avklart gjennom den videre etterforskningen.

Powered by Labrador CMS