Nytt om navn

STØ KURS: Regnskapsfører og Libanon-veteran Morten Berg vil bistå andre veteraner med å få kontroll på privatøkonomien.
STØ KURS: Regnskapsfører og Libanon-veteran Morten Berg vil bistå andre veteraner med å få kontroll på privatøkonomien.

Veteraner skal hjelpe andre med å få kontroll over privatøkonomien

Fra 3. november skal Libanon-veteranen Morten Berg og Bosnia-veteranen Arnstein Forodden gi pengeråd til andre som er skadd i utenlandsoperasjoner.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver onsdag skal Morten Berg være på plass i Kongens gate 9 hos Veteranforbundet Skadde i internasjonale operasjoner (SIOPS) , med tilbud om økonomisk veiledning gjennom hans prosjekt «Økonomisk overblikk».

Ifølge SIOPS får en del veteraner utfordringer med privatøkonomien på et tidspunkt i livet, og kan ha utbytte av å snakke med andre som har innblikk slike saker. Morten Berg kan bistå med økonomisk gjennomgang, veiledning og rådgivning om ulike økonomiske forhold. Oppstart blir 3. november.

Berg betalte selv dyrt for tjenesten i utenlandsoperasjon, da han tråkket på en personellmine i Libanon i 1980. Forsvarets forum har tidligere skrevet om hvordan han ble sendt hjem til Norge med halvannen fot.

VITNESBYRD: Arnstein Forodden tilbake utenfor sykehuset i Sarajavo som han fraktet skadde til under krigen i Bosnia.
VITNESBYRD: Arnstein Forodden tilbake utenfor sykehuset i Sarajavo som han fraktet skadde til under krigen i Bosnia.

Også Arnstein Forodden, som fra før er en av talspersonene i SIOPS, har kastet seg på initiativet om å bidra med innsikt i erstatnings- og kompensasjonsordningene, samt NAV og Statens pensjonskasse. Han starter opp med rådgivning fra 10. november i lokalene til SIOPS. I likhet med Morten Berg, har Bosnia-veteranen Arnstein Forodden allerede lang erfaring i å hjelpe andre veteraner.

Forodden avsluttet til sammen to års FN-tjeneste i Bosnia i november 1994. Til Forsvarets forum har Arnstein Forodden tidligere fortalt om sterke opplevelser: Han og kollegaene på sisuen kjørte i skytteltrafikk til sykehuset i Sarajevo, hele tiden med skudd mot bilen og granatnedslag i nærheten.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS