Nyheter

SAMTRENING: Igjen skal amerikanske soldater trene på Bornholm. Bildet er fra 2022, forrige gang USA og Danmark trente sammen på øyen.

Gjennomfører amerikansk øvelse på Bornholm

Fra fredag av øver amerikanske soldater på danske Bornholm i Østersjøen. De har med seg C-17 transportfly og missilsystemet SM-6.

Publisert

I ti dager skal rundt 20 amerikanske soldater øve på transport og oppsetting av missilsystemet SM-6 på den danske øyen Bornholm. I løpet av øvelsen vil transportfly av typen C-17 Globemaster lande på Bornholm Lufthavn. Det skriver det danske forsvaret i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldatene skal øve på transport og oppsetting av Standard Missile-6 (SM-6). Øvelsen skal ikke innebære simulert skyting eller skyting med skarp ammunisjon, opplyses det.

SM-6 er et amerikansk ballistisk missilsystem som brukes til blant annet luftvern. Det kan ta ut innkommende ballistiske missiler og andre trusler fra luften, samt brukes i angrep mot fiendtlige fartøy.

Danmark gir vertsnasjonsstøtte under øvelsen og soldatene skal innkvarteres på Almegårds kaserne. Selve øvelsen skal foregå i øvingsfeltet Raghammer Skydeterræn.

– Vertsnasjonsstøtte er en viktig oppgave for Danmark, og øvelsen viser at vi, som alltid, er klare og i stand til å støtte våre nære Nato-allierte, sier sjef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen, generalmajor Ulrich J. Hellebjerg.

I pressemeldingen understreker det danske forsvaret at øvelsen er igangsatt på amerikansk initiativ for treningsformål og at den «ikke er et uttrykk for en endret trusselvurdering mot Danmark generelt eller mot Bornholm spesifikt».

Powered by Labrador CMS