Nyheter

KRONISK: Det norske forsvaret er i kronisk mangel av våpen, ammunisjon, uniformer og reservedeler, mener lederen i Norges offisers- og spesialistforbund, Torbjørn Bongo. Bildet er tatt på Huseby leir etter at terrorberedskap alfa skal være innført i 2013 i alle militære leire i Norge.

Offiserer: Vi har åpenbare hull i det norske forsvaret

Det haster å skjerpe norsk beredskap i en ny sikkerhetspolitisk situasjon, mener lederen i Norges offisers- og spesialistforbund.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lederen i Norges offisers- og spesialistforbund, Torbjørn Bongo, sier til VG at Det norske forsvaret er i kronisk mangel av våpen, ammunisjon, uniformer og reservedeler.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sier det vil koste milliarder av kroner å fylle opp lagrene – og mener det haster.

– Realiteten er at vi har åpenbare hull i det norske forsvaret, som må fylles raskt i den sikkerhetspolitiske situasjonen som vi nå akutt står i, sier Bongo.

– Vedtatt plan er underfinansiert på grunn av overskridelser som ikke er dekket inn, spesielt på kampflybasene Ørland og Evenes, sier han videre.

Han sier han ikke kan være presis på beløp, men at de to milliarder kronene som er lovet i årlig vekst, ikke er nok.

Les også: Sersjantenes snittlønn har økt mest de siste fem årene - her er forklaringen

Powered by Labrador CMS