Nyheter

UTREDER: Forsvarsstaben har blitt bedt om å se på muligheten til å donere CV90 til Ukraina, melder TV 2.
UTREDER: Forsvarsstaben har blitt bedt om å se på muligheten til å donere CV90 til Ukraina, melder TV 2.

TV 2: Norge utreder å sende CV90 til Ukraina

– Regjeringen vurderer fortløpende om Norge skal sende mer våpen/materiell til Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn arild Gram til TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skriver at de har fått opplyst at Forsvarsdepartementet (FD) har bedt Forsvarsstaben se om det er mulig å donere CV90 multirolle bombekastere til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Til TV 2 opplyser FD at regjeringen planlegger et større bidrag med militært materiell til Ukraina og at de fortløpende vurderer om de skal sende mer våpen og materiell.

– Regjeringen vurderer fortløpende om Norge skal sende mer våpen/materiell til Ukraina. Disse vurderingene og eventuelt pågående eller fremtidige bidrag kommenterer vi ikke. Vi har god dialog med Ukraina og allierte om behovene. Vi vil støtte Ukraina så lenge det er nødvendig, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til TV 2.

Gram bekreftet i forrige uke, til NRK, at Norge skal sende stridsvogner til Ukraina, men kunne ikke si noe om hvor mange.

– Vi skal bidra med stridsvogner, men det fins litt ulike versjoner fra ulike land. Vi må koordinere en samlet donasjon, sier Gram til NTB.

Powered by Labrador CMS