Nyheter:

Større bistand til Bærum sykehus blir ikke noe av. Men fortsatt støtter Forsvaret med noen konteinere.

Sykehus snur om støtte fra Forsvaret

Planene om blant annet telt og doer til Bærum sykehus, blir ikke noe av.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i mars anmodet Vestre Viken Helseforetak (VVHF) Forsvaret om bistand i forbindelse med etableringen av større sykehuskapasitet.

– Det skal på Bærum sykehus etableres ekstra kapasitet i form av et avklaringsmottak, et isolattelt, anslagsvis 450 kvadratmeter med toaletter, ventilasjon og oppvarming, samt en driftsløsning, opplyste Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarets forum i forrige uke.

Men ifølge Budstikka blir hverken planene om telt, doer eller de andre tiltakene som nevnes av Forsvaret, gjennomført på Bærum sykehus. Avtalen var nesten klar, men blir ikke noe av, skriver avisen.

– Dette var en løsning vi utforsket, men veide og fant for lett fordi vi har bedre alternativer, sier Monica Thallinger, leder for beredskapsteamet ved Bærum sykehus, til Budstikka.

Forsvarets bistand til sykehuset skulle komme i form av avrop på en gjeldende rammeavtale med WilNor Governmental Services (WGS). Det vil si at Forsvaret ville stille sin allerede inngåtte rammeavtale med WGS til disposisjon slik at Vestre Viken Helseforetak skal slippe å bruke tid på å opprette en egen rammeavtale.

– Med bakgrunn i en evaluering som ble foretatt av beredskapsutvalget ved Bærum sykehus i løpet av helgen, vil WGS’ leveranse til støtte for sykehuset reduseres til kun å øke kapasiteten ved mottaksdelen ved sykehuset, skriver CEO Vidar Hole i WGS i en e-post til Forsvarets forum.

Dette løses i praksis med noen få konteinere, og det gjøres avrop på rammeavtalen for dette.

Powered by Labrador CMS