Nyheter:

Dette bildet, som er distribuert av den nordkoreanske regjeringen, er datert 14. januar 2021 og viser missiler under en militærparade for å markere partikongressen.

Eksperter tror ikke Biden vil «ta en Trump» med Nord-Korea

USA bør heller vurdere en mer fleksibel tilnærming overfor Nord-Korea, mener Sør-Koreas gjenforeningsminister Lee In Young.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lee sa dette under en pressekonferanse i Seoul før torsdagens samtale mellom USAs president Joe Biden og Sør-Koreas president Moon Jae-in. Lederne skulle i hovedsak diskutere styrking av samarbeidet mellom landene.

Lee sa også at ytterligere sanksjoner i seg selv neppe vil være løsningen, og at Washington bør se nærmere på hva tidligere straffetiltak mot Nord-Korea har resultert i.

Åpner for flere sanksjoner

Nylig uttalte USAs utenriksminister Antony Blinken at Biden-administrasjonen kan komme til å innføre enda flere sanksjoner mot Nord-Korea for å tvinge Pyongyang til å avvikle atomprogrammet, men Blinken nevnte også mulighet for å finne andre diplomatiske veier.

Eksperter sier at Biden sannsynligvis ikke vil ha noen en-til-en-samtaler med Kim med mindre Nord-Korea virkelig prøver å kvitte seg med atomvåpenarsenalet.

Sørkoreanske myndigheter har tidligere uttrykt et ønske om at Biden skal gjenoppta forhandlingene med Nord-Korea.

Vil styrke alliansen

På torsdagens møte var likevel Biden og Moon enige om behovet for å kartlegge en «omfattende strategi for Nord-Korea, hvis mulig,» ifølge Moons talsmann, Kang Min-seok.

Møtet blir beskrevet som vellykket:

– Jeg har nettopp hatt en flott samtale med president Joe Biden, skrev Moon på Twitter etter telefonsamtalen torsdag.

– Jeg ønsket USAs tilbakekomst velkommen i en tid med store globale utfordringer som covid-19, klimaendringer og økonomisk polarisering, la han til.

Moon sa at de to lovet å styrke alliansen mellom de to landene.

– Vi vil alltid stå samlet i arbeidet for fred på Koreahalvøya og for å håndtere globale utfordringer, skrev Moon.

Powered by Labrador CMS