Nyheter

BLIR DET ANKE?: Ansatte i Forsvaret vant frem i lagmannsretten, men det er ikke sikkert at pensjonssaken blir lagt død enda.

– Noen har sagt at de vil slutte om det blir en anke

Statens pensjonskasse utelukker ikke at de anker dommen om pensjonsrettigheter for forsvarsansatte. Det blir de sterkt advart mot. 

Publisert

Tidligere i mai ble det klart at ansatte i Forsvaret vant søksmål om pensjonsrettigheter i Gulating lagmannsrett.

Saken ble ført av Befalets fellesorganisasjon ( BFO ) og Norsk offisersforbund ( NOF ) samt en offiser fra hvert forbund. De vant frem med at fartøytillegg og vakttillegg er pensjonsgivende inntekt.

Ankefristen er satt til én måned fra 16. mai. 

På spørsmål om det blir anke ber Forsvarsdepartementet at spørsmålet rettes til Statens pensjonskasse (SPK).

De skriver til Forsvarets forum at ingen avgjørelse er tatt enda.

– Vi er for tiden i gang med å sette oss grundig inn i dommen. SPK vil også ha en dialog med Regjeringsadvokaten om en eventuell anke. Vi kan derfor ikke si noe mer om dette på nåværende tidspunkt, skriver juridisk direktør i Statens pensjonskasse, Rune Huse Kristoffersen.

Leder i NOF Torbjørn Bongo blir ikke overrasket om det blir en anke. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg har sagt andre plasser at jeg forstår dem hvis de vil anke. Samtidig er dommen såpass klar og tydelig fra lagmannsretten.

Samtidig advarer han Statens pensjonskasse om å anke. 

– Det vil være et usedvanlig dårlig signal å sende til de ansatte. De vil rydde opp rundt pensjon, men viser samtidig at de ikke skal det. Det hjelper ikke med fagre ord når det pekes den andre retningen.

Bongo frykter for konsekvensene om saken drar enda lengre ut.

– Noen har sagt at de slutter hvis det blir en anke, sier Bongo. 

Powered by Labrador CMS