Nyheter

RUSSISK ØVELSE: Denne uken foregår en større skarpskytningsøvelse langs ved grensen til den norske grensen. En russisk sjøoffiser holder vakt om bord på Nordflåtens flaggskip. Pyotr Veilikiy (Peter den Store) på den arktiske basen i Severomorsk, Russland 13. mai 2021.

Nordflåten gjennomfører skarpskytinsgøvelse i Barentshavet

Luftrommet i området skal være stengt fra tidlig morgen 1. juni til kl. 15.00 2. juni grunnet en øvelse som på det nærmeste pågår fem nautiske mil fra norsk territorialt farvann.

Publisert

I forkant av øvelsen har Russland sendt ut advarsler til både sjøfolk og loser om å holde seg unna farvannet nær kysten mellom Pechenga-fjorden og Grense Jakobselv, skriver The Barents Observer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Før helgen forlot to større krigsskip hovedmarinebasen i Severomorsk, for det nordflåten sier er «planlagt kamptrening».

Kun et steinkast fra Norges kystlinje er to større områder ved sjøgrensen denne uken stengt for flytrafikk på grunn av Russlands militære aktivitet. Det ene området ligger like øst for Fishermen Peninsula og det andre i øst for den maritime grensen i Varangerfjorden i Barentshavet.

En kystadvarsel (PRIP) utstedt av Murmansk Sea Port Administration, forbyr også navigering i området i samme periode.

Ifølge et notat fra den russiske marinen skal det også trenes på anti-ubåtkrigsføring sammen med både atom- og dieseldrevne ubåter.

Det er ennå usikkert om skytingen vil komme fra krigsskip som seiler i området eller fra land.

Powered by Labrador CMS