Nyheter

BLACK HAWK: Et Black Hawk-helikopter tilhørende det australske forsvaret går inn for landing i Sidney.

Australia bytter til amerikanske forsvarshelikoptre

Det australske forsvaret bytter ut sine europeiske helikoptre til fordel for amerikanske. Det skjer kun måneder etter den omstridte ubåt-saken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvaret har hatt nær 50 såkalte Taipan-helikoptre fra den europeiske flyprodusenten Airbus. De skulle opprinnelig benyttes helt fram til 2037, men australske forsvarsmyndigheter hevder det har vært en rekke tekniske problemer med dem.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå skal de erstattes med 40 helikoptre av modellene Black Hawk og Sea Hawk fra det amerikanske selskapet Lockheed Martin.

Les også: Macron beskylder Australias statsminister for løgn

– Taipan-helikoptrene fungerer ikke som lovet. Så enkelt er det. Vi skal sørge for at våre forsvarsstyrker har den best mulige utrustningen for å kunne forsvare dette landet, og Black Hawks kommer til å sørge for dette, sier statsminister Scott Morrison.

I september kansellerte Australia uten forvarsel en enorm ubåtkontrakt med Frankrike til fordel for en samarbeidsavtale med USA og Storbritannia, noe som utløste en diplomatisk krise.

Debatt: Før eller siden blir det krig

Powered by Labrador CMS