Nyheter

PRESSEKONFERANSE: Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj sammen med den australske statsministeren Anthony Albanese under en pressekonferanse i Kyiv.

Australia lover ytterligere militærhjelp til Ukraina

Australias statsminister Anthony Albanese lovte mer militær bistand til Ukraina, inkludert pansrede kjøretøy og droner, da han søndag besøkte Kyiv.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Albanese møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj da han som første australske statsminister besøkte Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På en pressekonferanse sa han at Australia vil gi Ukraina 100 millioner dollar i militærbistand, uten å spesifisere om han mente australske eller amerikanske dollar.

Les også: Ukraina benekter at Lysytsjansk er omringet

Albanese sa videre at regjeringen vil gi militært utstyr ukrainerne har forespurt, blant annet 14 pansrede kjøretøy, 20 Bushmaster-kjøretøy og en rekke droner.

Zelenskyj sa at Ukraina setter stor pris på bidragene.

Albanese besøkte Butsja og Irpin utenfor Kyiv, der russiske styrker anklages for krigsforbrytelser, i tillegg til flyplassen Hostomel nordvest for den ukrainske hovedstaden.

– Det er en stor ære for meg å være den første australske statsministeren som besøker Ukraina, sa Albanese, og la til at besøket vil «vise veldig tydelig for verden solidariteten som finnes mellom det australske folk og det ukrainske folk».

Powered by Labrador CMS