Nyheter

NY ØVELSE: Det russiske forsvarsdepartementet skal gjennomføre en ny atomøvelse. Hvor den skal være, er ikke bestemt. Bilde er for illustrasjon, og er fra et møte i St. Petersburg hvor President Vladimir Putin talte.

Kunngjør ny atomøvelse

Russiske myndigheter kunngjorde mandag en ny atomøvelse, som blant annet skal omfatte tenkt bruk av taktiske kjernevåpen.

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Øvelsen har som mål å sørge for Russlands sikkerhet etter provoserende uttalelser fra vestlige representanter, heter det i uttalelsen fra det russiske forsvarsdepartementet.

Det er ikke kjent når den faktisk skal finne sted. Øvelsen omfatter både marinen og styrker som er stasjonert i nærheten av Ukraina.

Russland gjennomfører ofte atomøvelser. I oktober gjennomførte landet en øvelse som ifølge Kreml gikk ut på å slå tilbake et atomangrep på land, til sjøs og i luften.

Høsten 2022 gjennomførte de også en øvelse i Barentshavet, som skulle simulere et massivt russisk atomangrep som svar på et atomangrep mot Russland.

Powered by Labrador CMS