Nyheter

ALLIERTE: Vladimir Putin og Aleksandr Lukasjenko under et møte i St. Petersburg 25. juni.

Lukasjenko sier belarusiske fly kan bære atomvåpen

Belarus' leder Aleksandr Lukasjenko sier landet kan forsvare seg mot trusler fra Vesten og sier deres Su-jagerfly kan bære atomvåpen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– De må forstå at ingen helikoptre eller fly kan redde dem hvis de eskalerer dette. Putin og jeg snakket en gang om atomvåpen. Tror du alt vi gjorde var å snakke? Alt er klart, sier Lukasjenko ifølge det statlige nyhetsbyrået Belta.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lukasjenko er Putins nære allierte, og Belarus er underlagt sanksjoner for sin rolle i krigen i Ukraina. Russland gikk delvis til angrep fra belarusisk territorium.

Les også: Ny forskning: Milliarder kan dø av sult etter atomkrig

Russland er blitt anklaget for å true Vesten med atomvåpen i tiden etter angrepet på Ukraina. Lukasjenko har tidligere sagt at Vesten truer Belarus og truet med å bruke militærmakt for å forsvare seg mot det.

Det er imidlertid ingenting som faktisk tyder på at land i Vesten ønsker å angripe Belarus eller Russland.

KAMPFLY: Et Sukhoj Su-27 jagerfly under en øvelse i Belarus i 2008. Nå skal kampflyene til Belarus være klare til å bære atomvåpen.
Powered by Labrador CMS