Nyheter

AVTALE: Irans kjernefysiske sjefsforhandler Ali Bagheri Kani ankommer Palais Coburg, et sted der atomforhandlingene finner sted bak lukkede dører i Wien, Østerrike, tirsdag 8. februar 2022.

Iran: Nær enighet om atomavtale

En revidert atomavtale er nå nærmere enn noensinne, ifølge Irans forhandlingsleder Ali Bagheri Kani

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

— Etter uker med intense samtaler er vi nærmere en avtale enn noen gang, men ingenting er klart før alt er klart, tvitrer Ali Bagheri Kani.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Våre forhandlingspartnere må være realistiske, unngå uforsonlighet og følge lærdommene fra de siste fire årene, legger han til.

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian understreket onsdag at Iran nå bare har få dager på seg til å godta utkastet til avtale som nå ligger på bordet i Wien.

— Det er ikke et spørsmål om uker, det er et spørsmål om dager. De har et veldig klart valg, enten slipper de løs en alvorlig krise i løpet av de neste dagene … eller så aksepterer de en avtale som respekterer interessene til alle parter, sa han.

Les også: Estisk etterretning fastholder at Russland planlegger angrep

Tidligere president Donald Trump trakk i 2018 USA fra atomavtalen med Iran og gjeninnførte harde sanksjoner mot landet.

De øvrige signaturstatene – Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland – har slått ring rundt avtalen, og Trumps etterfølger i Det hvite hus, Joe Biden, har gjort det klart at også han ønsker å slutte opp om en revidert avtale med Iran.

Forhandlingene har trukket i langdrag, men den siste tiden har det fra flere hold blitt hevdet at et gjennombrudd kan være nær forestående.

Powered by Labrador CMS