Nyheter

MIG-31: Siden 2020 har blant annet MiG-31 jagerfly betjent flyplassen på rotasjon fra flyplasser på Kolahalvøya.

Russland utvider arktisk flybase – vil åpne for langdistansebombefly

Det russiske forsvarsdepartementet har godkjent en femårsplan for utvidelse av flybasen på Novaja Semlja.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampflybasen på Novaja Semlja skal moderniseres og utvides, skriver den russiske avisen Izvestia.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det russiske forsvarsdepartementet har nylig godkjent en plan for å utvide og modernisere Rogatsjovo-flybasen. Spesialbygg beregnet på å oppbevare flyutstyr skal totalrenoveres, og det skal bygges moderne boliger for militæret og deres familier. Dette vil skje i løpet av fem år.

Hele infrastrukturen skal oppgraderes, skriver Izvestia. Etter oppgraderingen vil flybasen kunne ta imot alle typer fly, inkludert langdistansebombefly, ifølge planene.

I dag er rullebanen 2400 meter, og dermed mest sannsynlig for kort til å ta imot langdistansebombefly som Tu-95 og Tu-160, skriver The Barents Observer, som også har også omtalt saken.

Novaja Semlja er to store hovedøyer, omkranset av mindre øyer, og ligger i Nordishavet. Øyene danner skillet mellom Barentshavet i vest og Karahavet i øst.

De siste ti årene har Russland utvidet sine styrker i Arktis gjennom baser, flyplasser, våpensystemer og radarinstallasjoner, og etter en tidligere oppgradering i 2020 har MiG-31 og Su-33 jagerfly betjent flybasen på rotasjon fra baser på Kolahalvøya.

Året før ble det også oppført en Rezonans-N-fasilitet som en del av Rogatsjovo-flybasen, ifølge High North News. Det er en radar som er designet for å detektere fiendtlige luftfartøy.

Powered by Labrador CMS