Nyheter

PROBLEMER: Det har vært problemer knyttet til eksternt renhold i Forsvaret. Nå vil den nye regjeringen at Forsvaret skal løse jobben selv.

Støre-regjeringen vil ha bort private renholdere i Forsvaret

Den påtroppende regjeringen vil at renholdet i forsvarssektoren igjen skal bli organisert i Forsvarets egen regi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye regjeringen vil at Forsvaret skal ta tilbake ansvaret for eget renhold. Det kommer fram i «Hurdalsplattformen», regjeringsærkleringen som Støre-regjeringen har lagt fram onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den påtroppende regjeringen legger der fram hvilke punkter de skal jobbe for i forsvarssektoren fremover. Et av punktene sier at de skal «sørge for at renholdet i hele forsvarssektoren igjen blir organisert i Forsvarets egen regi»

Punktet står i Arbeiderpartiets partiprogram, og de har dermed fått gjennomslag for dette under forhandlingene med Senterpartiet.

Problemstillingen rundt renhold i Forsvaret har vært mye diskutert, etter at det har vært rapportert om manglende renhold flere ganger de siste årene. I 2019 ble blant annet spisesalen på Skjold stengt etter dårlig renhold.

Les mer om renholdsproblematikken: Krever renholdere tilbake til Forsvaret

Hovedvernombud i Hæren, Thomas Norman Hansen mener dette er positivt at regjeringen vil at Forsvaret skal ta tilbake renholdsoppgavene.

GLEDELIG: Hærens hovedverneombud, Thomas Norman Hansen synes det er bra at regjeringen vil at Forsvaret skal stå for renholdet.

– Det var gledelig å høre. Vi har jo de siste årene hatt endel problemer med å benytte eksternt renhold. De eksterne har tidvis slitt med å stille nok personell og har det vært problemer knyttet til sikkerhetsklarering. Det går utover soldatene.

Hansen tror også dette kommer til å bli gunstig for de som utfører renholdsarbeidet.

– Iveretagelsen av personellet blir også bedre når man blir kolleger, i motsetning til kunde og leverandør. Kommuniksasjonen blir lettere, og forståelsen av problemene øker om man tilhører samme miljø, sier han.

Powered by Labrador CMS