Nyheter

I ESTLAND: Soldater fra den danske hæren under øvelsen Bold Hussar i Estland i oktober 2022. Den danske forsvarsavisen Olfi skriver at Hæren har hatt like mange oppsigelser i 2022, som antall soldater de sender til Latvia på rotasjon.

Nærmere 2000 oppsigelser i det danske forsvaret i 2022

I årets to første måneder har 232 personer enten sagt opp eller tatt permisjon uten lønn, melder den danske forsvarsavisen Olfi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2022 var det 1807 personer som sa opp jobben sin i den danske forsvarssektoren. I tillegg fikk 363 personer innvilget permisjon uten lønn. I årets to første måneder har 189 sagt opp jobben og 43 bedt om permisjon uten lønn, skriver Olfi.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den største personellblødningen ser de i hæren, der 807 personer la uniformen på hylla i 2022. Så langt i år er det kommet 87 oppsigelser og 14 personer i permisjon uten lønn.

– Vi merker det selvfølgelig ved at enhetene våre ikke er fullt bemannet, og vi merker det spesielt når det er de mest erfarne blant våre folk som forlater oss. Det er de som bringer oss fremover. Det er ingen tvil om at å beholde og bemanne er en forutsetning for vår aktivitet, sier den danske hærsjefen, generalmajor Gunnar Arpe Nielsen.

Powered by Labrador CMS