Nyheter:

Åpner nedlagt leir: 37 soldater fra Sør-Norge i karantene

Karantenen er i henhold til oppfordringer fra lokale myndigheter om 14 dagers karantene for den som reiser fra sør til nord.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​– 37 soldater fra KNM Harald Haarfagre sitter i karantene på Åsegarden fordi de kommer fra Sør-Norge, sier talsperson Elisabeth Eikeland ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarets forum. 

Harstad kommune skriver på sine sider at de ilegger de alle som ankommer kommunen etter reiser fra store deler av Sør-Norge hjemmekarantene i 14 dager. Det er et forsøk på å begrense spredning av koronaviruset.

Åsegarden leir i Harstad. Bildet er fra 2018. Foto: Ina Nyås Moe/ Forsvaret
Åsegarden leir i Harstad. Bildet er fra 2018. Foto: Ina Nyås Moe/ Forsvaret

Det er disse retningslinjene Forsvaret nå føyer seg etter. 

– Forsvarsbygg har fått i oppdrag av Forsvaret om å sette i drift deler av forlegningsområdet i Åsegarden leir, til bruk for soldater som kommer nordover etter endt rekruttskole, og påfølgende vakt- og sikringskurs, fra Madla rekruttskole, skriver pressevakt Beate Ingebrigtsen i Forsvarsbygg i en e-post til Forsvarets forum. Forsvarsbyggs oppdrag i denne sammenhengen er å ivareta driften for de byggene som tas i bruk.

Soldatene skal tjenestegjøre ved Ramsund Orlogstasjon. 

– De har det bra, de får god mat, det er ordnet med wifi og TV for dem. Det er tilrettelagt for at de skal ha det mest mulig komfortabelt i den perioden de sitter i karantene, sier Eikeland i FOH.

På innsiden av nedstengte Skjold leir: – Har tid til å bli godt kjent – på godt og vondt

Forsvaret sa opp avtalen med Åsegarden leir i september 2019, står det på Forsvarsbyggs nettsider. Da ble også regionssjef i Hålogaland, Wenche Georgsen sitert på at prosessen med avhending var godt i gang, men at det var en del praktiske forhold som gjensto før den kunne selges. 

Powered by Labrador CMS