Nyheter

IKKE TILFREDSTILLENDE: Riksrevisjonen i Danmark har sagt at 20 av 35 anskaffelser til forsvaret ikke har vært tilfredsstillende. Materiellet har enten kommet sent, eller så har ikke innholdet vært slik som planlagt.

Hard kritikk av danske forsvarsanskaffelser

Det danske forsvarsdepartementet får hard kritikk fra riksrevisjonen i landet. Anskaffelser av større materiell har vært forsinket og uoversiktlig. 

Publisert

Kritikken fra den danske riksrevisjonen tar utgangspunkt i 20 av 35 anskaffelser til en verdi på elleve milliarder danske kroner i perioden 2018-2023. 

I Riksrevisjonens beretning viser de til at materiellet i gjennomsnitt var forsinket med 4,5 år, og at flere av anskaffelsene ikke leverte innholdet som var planlagt. 

Riksrevisjonen mener også at det er uklart om de økonomiske rammene for anskaffelsene er overholdt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen anerkjenner kritikken i en pressemelding:

– Jeg ser med stort alvor på Riksrevisjonens generelle kritikk og utfordringene med større anskaffelser av materiell. Det er et område som jeg har stort fokus på. Vi er i gang med en historisk styrking av dansk forsvar og sikkerhet, og vi har et ansvar for at alle pengene blir brukt på best mulig måte.

Den danske forsvarsministeren forteller at det ikke er første gang denne type kritikk dukker opp. De setter nå i gang en analyse av det danske forsvarsdepartementets materiell- og innkjøpsstyrelse (FMI). 

– Formålet med analysen er å understøtte at FMIs organisasjon, prosesser og ressurser er tilrettelagt på en måte slik at FMI står bedre rustet for nåværende og fremtidig oppgaveløsning, sier forsvarsministeren.

Powered by Labrador CMS