Nyheter

SKADD OG ØDELAGT: Flere bygninger ble skadd eller helt ødelagt av det russiske angrepet. Bilde er av en skadd bygning etter et russisk missil, tatt 2. januar.

Nytt russisk missilangrep flere steder i Ukraina

Ukraina ble utsatt for russiske missilangrep flere steder i landet i morgentimene lørdag, sier det ukrainske luftforsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Det hevdes samtidig at Russland avfyrte hypersoniske missiler i angrepet, samt flere angrepsdroner. Totalt skal det ha vært 40 missiler og droner som ble skutt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lokale tjenestemenn sier at luftforsvaret skjøt ned russiske missiler i minst fem ulike regioner.

Et missilangrep i den nordøstlige Sumy-regionen såret en sivilperson og skadet 26 bygninger, opplyser Ukrainas riksadvokat. En person ble også såret i Beryslav i den sørlige regionen Kherson.

– En 71 år gammel kvinne ble funnet under ruinene av en bygning og blir tilsett av helsepersonell, sier regionens guvernør Oleksandr Produkin.

Politiet i den nordlige regionen Tsjernihiv la ut et bilde av et stort krater etter en nedskutt missil.

– Som et resultat av å ha blitt truffet av vrakrester fra en fiendtlig rakket, ble flere private hjem og andre bygninger skadd. Én bygning ble praktisk talt ødelagt, skriver politiet, som samtidig opplyser at ingen mennesker ble såret.

En hund ble imidlertid drept.

Powered by Labrador CMS