Nyheter

ANGREP: Israelske soldater ved en bil som ble brukt av Hamas-medlemmer 7. oktober i fjor.

Israels militære etterretningssjef går av

Sjefen for Israels militære etterretning, Aharon Haliva, går av som følge av at Hamas' angrep på Israel 7. oktober ikke ble forhindret.

Publisert Sist oppdatert

Aharon Haliva er den første høytstående personen i israelske myndigheter som går av på grunn av feilene som ble gjort i forbindelse med Hamas-angrepet.

Det israelske militæret (IDF) sier i en uttalelse at sjefen for Israels militære etterretnings søknad om avskjed er blitt godkjent og at de takker ham for tjenesten.

Haliva er involvert i militærets interne gransking av feilene som førte til at Hamas lyktes med å angripe Israel, skriver Times of Israel.

Resultatet av granskingen er ventet å bli lagt fram for IDF i starten av juni.

Haliva sa allerede i oktober, kort tid etter angrepet, at han tok på seg skylden for å ikke ha forhindret angrepet, som brøt gjennom Israels forsvar.

Hans avgang kan åpne for at flere høytstående personer i israelske sikkerhetstjenester også trekker seg som følge av angrepet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rundt 1140 personer ble drept i Hamas-angrepet mot Israel, i tillegg til at i underkant av 250 personer ble bortført til Gazastripen.

Siden har rundt 34.000 personer blitt drept i israelske angrep mot Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Powered by Labrador CMS