Nyheter

HISTORISK: August Rathke var tilstede under åpning av en utstilling på Roseslottet i Oslo i 2021.

Forsvarssjefen og forsvarsministeren takker August Rathke for hans innsats

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at et kapittel i norsk krigshistorie er lukket nå som August Rathke (96), den siste Kompani Linge-soldaten, er død.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rathke døde fredag kveld på Engen sykehjem i Bergen med de nærmeste rundt seg, opplyser sønnen, Lars Rathke.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi har mottatt meldingen om hans bortgang med sorg. Nå er den siste soldaten fra Kompani Linge borte. Med det lukkes et kapittel i norsk krigshistorie. Vi minnes Kompani Linge og deres innsats i takknemlighet. Jeg kondolerer, og mine tanker går til hans nærmeste, sier Gram til NTB.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier at motstandsmannen August Rathke, gjennom et langt liv la ned en innsats i kamp mot totalitære krefter.

– Jeg møtte ham flere ganger, og vi hadde gode samtaler. Han hadde energi, godt humør og et engasjement som jeg alltid vil huske. August Rathke var like engasjert i dagens situasjon som han var opptatt av at vi aldri måtte glemme krigen og kampen mot totalitære krefter. Jeg er takknemlig for den innsatsen August Rathke la ned gjennom et langt liv og minnes han med anerkjennelse og respekt, sier forsvarssjef Kristoffersen til NTB


Powered by Labrador CMS