Nyheter

KRATER: De to 500-kilos bombene fra andre verdenskrig utgjorde en sikkerhetsrisiko og ble dermed destruert onsdag 16. november.

Danmark: Sprengte to store bomber fra andre verdenskrig

De to 500-kilos bombene fra andre verdenskrig utgjorde en sikkerhetsrisiko og ble derfor sprengt utenfor Sønderborg på Als i Danmark.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 16. november ble det gjennomført en kontrollert detonasjon av to store bomber fra andre verdenskrig utenfor Sønderborg på Als i Danmark. Bombene ble funnet ute på et jorde den 26. oktober.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Tysk fregatt på besøk i Oslo

For å unngå en ukontrollert detonasjon av bombene ved en senere anledning var det sikkerhetsmessige årsaker som gjorde at bombene ble sprengt, skriver det danske forsvaret i en pressemelding.

BRITISK BOMBE: De to bombene som ble funnet stammet fra et britisk bombefly og hver av bombene hadde en vekt på rundt 500 kilo.

Etter nærmere undersøkelse av en av bombene tirsdag 15. november ble det tatt en vurdering om at sprengningen måtte fremskyndes og at bombene måtte uskadeliggjøres så raskt som mulig.

Les også: Russere flykter fra mobilisering

Det danske forsvaret utførte sprengningen i samarbeid med heimevernet og politiet. De to bombene hadde en vekt på rundt 500 kilo hver. Bombene skal stamme fra et britisk Halifax bombefly, som ble skutt ned under andre verdenskrig.Powered by Labrador CMS