Morgendrillen

MILDT MELANKOLSK INFANTERISOLDAT: Brigader Håkon Warø er fan av både Kari Bremnes og Joni Mitchell. Her er han avbildet mens han arbeidet i Heimevernet i 2017. Nå er han nestkommanderende i Forsvarets logistikkorganisasjon.

Etter en spøk på 90-tallet fikk Håkon daglig levert baguetter og rødvin av en fransk soldat

Brigaderen liker ikke å stå opp tidlig, men infanteriet angriper som kjent «alltid» ved daggry, så det blir aldri etter klokken 06.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Håkon Warø

Alder: 53 år

Yrke: Brigader og nestkommanderende i Forsvarets Logistikkorganisasjon

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Liker å være tidlig på, men liker ikke å stå opp tidlig. Mange år som avisbud i ungdommen ga god trening og infanteriet angriper som kjent «alltid» ved daggry. Et smidig pendlerliv hviler på en passe dose planmessighet og gode rutiner. Det å stå opp i tide er en av dem. Blir noen ganger så tidlig som 0400. Aldri senere enn 0600.

– Hva er det første du gjør?

– Sjekker nyheter. Rer senga. Deretter dusj, barbering og kaffe med en enkel frokost. Dagen blir ekstra fin om ungdommen rer opp senga si. Skjer oftere og oftere faktisk.

– Når starter arbeidet?

– Før 0800. Som regel. Innimellom så tidlig som 0600, men det er heldigvis sjelden.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler. Definitivt. Er en casual type. Og kanskje et vanedyr. Arbeidsuniform er enkelt og greit.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Begge deler. Har styrkerom i kjelleren. Ikke stort, men stort nok. Ifølge fastlegen burde jeg aldri ha løpt en eneste maraton i det hele tatt. Har blitt 17 så langt og 15 halve. Gleden av å fullføre slike lange løp er helt magisk. Litt «Steady Makes the Day». For fort går det ikke.

PÅ JOBB: På bildet ser du meg til høyre, generalmajor Stephen Neary (tidligere sjef MARFOREURAF) og til venstre oberst Jens Junge som er sjef HV-12, sier brigader Håkon Warø.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Den hemmelige kassen med råvarer til en varmende fiskesuppe som overraskelse på slutten av øvelsen servert til sultne og trøtte kamerater. Ren feltmagi.

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Kosovo 99. Tok over oppdrag fra et fransk kompani i Mitrovica som skulle ha noen dager fri. I det den franske kompanisjefen skulle forlate min kommandoplass sa jeg spøkefullt at jeg forventet «baguetter og rødvin» levert til frokost hver dag. Grytidlig neste morgen ble jeg vekket av en ung fransk soldat som avleverte en kasse med «baguetter og rødvin». Han fortsatte å komme. Ferskt brød smakte fortreffelig. Vinen ble selvfølgelig lagret til en senere anledning. En helt HÆRlig opplevelse.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Kari Bremnes og Joni Mitchell. Begge byr på stemme og tekst av høy kvalitet til stort behag for en mildt melankolsk infanterisoldat. FR er bra saker det, men her må nok den hemmelige «fiskesuppekassen» frem igjen. Akkompagnert av en møblert fransk hvitvin. Og ferske baguetter. He he.

– Smartklokke – yay or nay?

– Nay. Ikke ennå. Skaffer meg nok en ganske snart. Kona fikk en til jul. Enn så lenge får mobilen duge.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– For FLO: Bygge god beredskap for egne styrker og samtidig etablere et system for forsterkende logistikk som effektivt og hurtig kan understøtte et omfattende alliert mottak i alle landsdeler. For Forsvaret: Kontrollert og balansert vekst i alle domener og mest mulig kampkraft for pengene. En tidløs utfordring for et hvert forsvar.

Powered by Labrador CMS