Nyheter

FORLENGER: Soldatene Norge har i Nato-bidraget «Enhanced Forward Presence (EFP)» blir til august. Bildet er fra hjemkomsten til en tidligere kontigent.
FORLENGER: Soldatene Norge har i Nato-bidraget «Enhanced Forward Presence (EFP)» blir til august. Bildet er fra hjemkomsten til en tidligere kontigent.

Forsvaret forlenger styrkebidrag til Litauen

200 norske soldater er utstasjonert i Litauen på Nato-bidraget enchanced Forward Precence (EFP). De blir tre måneder lengre på grunn av krigen i Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I februar besluttet Regjeringen å sende femti ekstra soldater til styrkebidraget Nato enchanced Forward Precence (EFP) i Litauen. De skulle utstasjoneres der i tre måneder.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er nå besluttet at bidraget skal være der i tre måneder ekstra. De til sammen 200 norske soldatene i Litauen blir stående til august.

Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding mandag 11. april.

– Sikkerhetssituasjonen i Europa er fremdeles svært krevende, og har forverret seg siden februar. Vi forlenger bidraget til NATO-styrken i Litauen for å vise samhold og solidaritet med våre allierte, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen i pressemeldingen.

Forsvarsdepartementet skriver også at «Norge planlegger å bidra til EFP også etter august».

Les også: Støre vil finne en ny forsvarsminister så raskt som mulig

Powered by Labrador CMS