Nyheter

KABUL: Flybilde av forstedene i Kabul i Afghanistan.

Aftenposten: Taliban-medlemmer har flyttet inn på Norges ambassade i Kabul

En gruppe Taliban-medlemmer har flyttet inn på den norske og danske ambassaden i bydelen Wazir Akbar Khan i Kabul, melder Aftenposten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Avisas journalister har besøkt ambassaden, som ble tømt dagen før Taliban tok makten i Kabul 15. august.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I ambassaden ble Aftenposten-journalistene vist rundt av gruppen, som selv hevder å være 56 Taliban-medlemmer som har flyttet inn.

Ifølge avisa har Talibans folk samlet sammen søppelsekker med ting de anser som skrot, som en CD med norske julesanger og en DVD med filmen «Kurt blir grusom». Bilder viser også et gruppemedlem som tester en romaskin og Taliban-folk som holder treski med Kandahar-bindinger.

– Dette området tilhører fremdeles deres land. Dere skal få det tilbake. Vi passer bare på, sier Amir Mohammed Mohammed, som er sjef for gruppen.

I dag jobber ambassadepersonellet i Oslo. Kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet sier til Aftenposten at de ansatte i lengre tid før evakueringen pakket ned og ødela utstyr og dokumenter i henhold til instruks fra departementet. Offisielle bilder av kong Harald ble også tatt med tilbake til Norge, mens andre effekter med riksvåpen ble forsøkt ødelagt.

Powered by Labrador CMS