Nyheter

Et Hercules transportfly skal stå klart til å fly inn til Kabul.
Et Hercules transportfly skal stå klart til å fly inn til Kabul.

Forsvaret sender Hercules-fly i retning Kabul

Et Hercules transportfly skal flyttes frem for å stå klart til å fly inn til Kabul ved behov.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver VG, som har snakket med forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Forsvaret har ifølge avisen fått i oppdrag å evakuere alle fra Kabul-ambassaden. Etter at Nato begynte uttrekningen fra landet, har opprørsgruppen Taliban gjort omfattende fremstøt, senest mot hovedstaden Kabul. Søndag erklærte de at de har tatt over makten i Afghanistan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Et norsk Hercules-fly er plassert nærmere Afghanistan for å kunne evakuere lokalt ansatte som har jobbet for de norske styrkene dersom det blir nødvendig.

Forsvarssjef Erik Kristoffersen opplyser til TV 2 at det jobbes med flere muligheter, og at de også har et chartret fly, et militært C-17, som de kan benytte seg av gjennom internasjonalt samarbeid.

Han sier videre at norsk personell er trukket ut av området, og at norske styrker nå løser to oppdrag i Kabul: De bidrar til evakueringen og opprettholder sikkerheten på et militærsykehus.

– Nå er det kun essensielt personell igjen på sykehuset. 27 personer er igjen, ni er trukket ut. De som er trukket ut, er norske statsborgere. Vi jobber med å få ut de lokalt ansatte, sier Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS