Nyheter:

DØDELIG ANGREP: En soldat står vakt nær åstedet for en eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul lørdag.
DØDELIG ANGREP: En soldat står vakt nær åstedet for en eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul lørdag.

Sivile og militære drept i bombeangrep i Kabul

Ingen av Forsvarets personell er rammet av det som har skjedd i Kabul, forteller FOH.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Politisjef Ferdaws Faramarz sier at de to første skjedde i løpet av et kvarter, og den siste to timer senere. Det var både sivile og militære blant de drepte i angrepene som trolig skyldtes magnetbomber under bilene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En av bombene rammet et militært kjøretøy, og to soldater og en forbipasserende ble drept, mens den siste rammet en politibil. Der ble to politifolk drept.

– Ingen av Forsvarets personell er rammet av det som har skjedd i Kabul, forteller Brynjar Lie ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarets forum.

Norge har rundt 60 spesialsoldater i Kabul, der de i flere år har samarbeidet tett med det afghanske politiets spesialstyrke Crisis Response Unit 222 og følger dem når de er ute på oppdrag.

Da Kabuls universitet ble angrepet i november 2020 deltok norske spesialstyrker i aksjonen mot angriperne. Minst 22 personer er drept, de fleste var studenter.

Norske spesialstyrker bisto også afghansk politi da et sykehus i Kabul ble angrepet av væpnede menn i mai 2020. 24 mennesker ble drept, blant dem sykepleiere, mødre og babyer.

I tillegg til spesialsoldatene, drifter et bidrag fra Forsvarets sanitet et multinasjonalt feltsykehus. Sykehuset ligger ved Camp Hamid Kazai International Airport i Kabul og skal sørge for at personellet som deltar i den NATO-ledede operasjonen Resolute Support Mission blir behandlet for skader og sykdom. Bidraget består av omtrent 35 personer.

Det har vært en opptrapping av bombeangrep i landet samtidig som fredsforhandlinger pågår i Qatar mellom Taliban og regjeringen.

IS har påtatt seg ansvaret for mange angrep, mens andre får Taliban skylden for.

Powered by Labrador CMS