Nyheter

FELTSYKEHUS: De siste norske kampstyrkene kom i juni med fly fra Afghanistan til den militære delen av Gardermoen. Et feltsykehus på Kabul flyplass blir opprettholdt.

Det norske feltsykehuset i Kabul blir værende

Selv om UD ber nordmenn forlate Afghanistan, kommer Forsvaret ikke til å endre på sin beslutning om å videreføre feltsykehuset på flyplassen i Kabul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Utenriksdepartementet oppdaterte onsdag sitt reiseråd til å oppfordre alle nordmenn til å forlate landet. UD henter imidlertid ikke hjem personell, og det gjør heller ikke Forsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Reiserådene er beregnet på reisende og gjelder ikke en militær misjon, sier major Elisabeth Eikeland, talsperson ved Forsvarets fellesoperative hovedkvarter, til NTB.

Alle norske kampstyrker har allerede forlatt landet i forbindelse med Natos tilbaketrekking, men et norsk feltsykehus på flyplassen i Kabul er videreført ut 2021.

Les også: Frp stopper stortingsdebatt om norsk deltakelse i Mali-styrke – Rødt raser

Feltsykehuset beskrives av Forsvaret som viktig for de gjenværende Nato-styrkene og afghanske sikkerhetsstyrker. Forsvarssjefen har tidligere sagt at personellet der blir blant de aller siste til å forlate Afghanistan.

Powered by Labrador CMS